30.3.12

Berlin was alright

Jep, Berliinistä kotiuduttu. Ensi alkuun on sanottava, että aivan törkeenhuikeensuperinilmiömäisen mahtava reissu! Menisin heti takaisin, jos voisin. Harmaa Turku tuntuu kovin tylsältä tällä hetkellä.

Tänään en olekaan poistunut neljän seinän sisältä lainkaan. Taisin heräilläkin vasta siinä neljän aikoihin, tuli siis nukuttua kellon ympäri (ja samalla skipattua klo 9.15 alkanut jalometallikurssi.) Nukkuminen saattoi kyllä tehdä ihan eetvarttia... 

Voisin nyt koettaa laatia jonkinsortin matkaraportin. En viitsi julkaista luokkakamujen kuvia ilman lupia, joten siksi näinkin mielenkiintoisia kuvavalintoja, hah.:--D  Kuvat ovat ihan sattumanvaraisessa järjestyksessä. 

Jonttu ja joku rakennus

Ekana päivänä saavuttiin Berliiniin illansuussa. Vähän jännitti, että millainen hostelli siellä odottelee, mutta St. Christopher's Inn osoittautui ihan mahtavaksi! Kyseessä on hostelliketju, jolla on hostelleja muissakin maissa. Meitsi suosittelee. Berliinin hostellissa ainakin oli paljon nuorta porukkaa, ja alakerrassa mukava baari. Aamiainenkin kuului hintaan.

Opettajallamme oli oma huone, ja me oppilaat jakauduttiin kahteen kuuden hengen dormiin. Jakohan meni niin, että kuusi tyttöä toiseen, ja viisi jätkää ja mä toiseen...

Ninnin varjo Berliinissä :O

Käytiin koko joukolla syömässä kebut (näitä ei sitten voi verratakaan suomalaisiin tovereihinsa) tai kuka mitäkin. Jossain vaiheessa saatiin luokkatoveri Karon kanssa mahti-idea. Karo tuntee suomalaissyntyisen, berliiniläistyneen Obi Blanchen entuudestaan, ja mäkin oon tavannut hänet parisen vuotta sitten. Ajateltiin tutkia, josko Obilla sattuisi olemaan keikka matkamme aikana. Ja jostain Internetin syövereistä saimme ongittua tiedon, että olihan sillä, samana iltana vielä.

Sunnuntaina oltiin kirppistelemässä Mauerparkissa. Viereisellä nurtsilla oli pikkasen porukkaa, ja siellähän mekin sitten piknikkeiltiin pari tuntia Johanneksen kanssa.

Oltiin laitettu samaksi illaksi netin kautta luokan kanssa nimemme Kill All Hipsters -bileisiin, jotka vaikutti ihan mahtavilta nekin. Aateltiin Karon kanssa mennä ensin poikkeamaan siellä toisessa mestassa, ja tulla sitten vaikka takaisin, jos on tylsää. Ostettiin parit matkakaljat mukaan. Löydettiin kävellen perille yllättävän helposti, tai no oikea tie ainakin - numeroa 7 ei vain tuntunut löytyvän niin mistään. Tää oli niin outoa...

Jossain vaiheessa törmättiin pariin porukkaan, joissa oli myös suomalaisia. Tää se vasta absurdia olikin. Löydettiin yhdessä perille, lopulta. Paikka oli kyllä aika hyvin piilossa, huhhuh. Aivan älyttömän siisti kyllä. Tila koostui periaatteessa kolmesta huoneesta, jossa yhdessä oli tanssitila, yhdessä baaritiski ja hengailualuetta, ja yhdessä pyöri joku dokkari (jossa vilahti esim. Jallu-pullo, wtf?!) En pysty ehkä sanoilla ees kuvailemaan kaikkea. Parit pojat tuli jossain vaiheessa perässä tonne, Kill All Hipsters ei vissiin ollutkaan ollut niin hyvä, ihan jees kuulemma kumminkin. Mä parin muun kanssa pääsin viimeisten joukossa nukkumaan, joskus aamuseitsemän maissa varmaankin. Meinattiin mennä jonnekin jatkoillekin, mutta niihin makso kympin sisään, niin skipattiin (onneksi).

Karo ja sen kateutta herättävä kangaskassi

Sunnuntaina mentiin kirppikselle Mauerparkiin. Sitä ennen poikettiin jossain markkinoilla, joilta ostin superkoleen (sarcasm sign tähän kohtaan) kultaisen Berliini-mukin. Saatettiin käydä myös jossain museossa, ehkäpä DDR-museossa, mutten oo varma.

Mauerparkin kirppari oli v-a-l-t-a-v-a. Siellä oli ihan kaikkea, ja oikeastaan niin paljon kaikkea, että se oli uuvuttavaa. Ja porukkaakin oli kiitettävästi. Olishan sieltä löytänyt varmasti vaikka mitä kaikkea siistiä, mutten jaksanut oikein syventyä mihinkään. Toisaalta, en viitsinyt ostaa mitään pelkästään "ihan kivaa". Mentiin Johanneksen kanssa istumaan viereiselle nurtsille, läheisestä kojusta sai olutta, aurinko paistoi, joku poppoo kärräs soittokamansa ihan meidän viereen ja rupes soittamaan - oli aika ihanaa. Naamakin tais saada vähän väriä (lue: punaisuutta).

Illalla ei muistaakseni tehty mitään ihmeempää, käytiin syömässä jossain ja hengailtiin hostellilla. Pojat keksi kaikkea kivaa aktiviteettia meidän huoneessa, mm. itsensä tunkemista sängynalushäkkeihin sekä seinäkiipeilyä.

Ylpeä isä

Maanantaina käytiin ainakin Bauhaus-museossa. Se oli ehkäpä yksi parhaista ja mielenkiintoisimmista museoista, joissa käytiin. Matkamme pääfunktiohan oli ammattialan historiaan sisällytetty opintomatka, joten siksi kiertelimme läpi monet museot. Olimme jakautuneet työpareihin, jotka saivat kukin vuorollaan toimia museoissa eri tyylisuuntien "oppaina". Aika hauskaa. Lisäksi piti tehtä benchmarkkausta nykypäivän tuotteista, ja hakea niistä menneiden tyylisuuntien vaikutteita. Se taisi vähän jäädä... Myös matkaraportti odottaa vielä kirjoittajaansa.

Söin ehkä yhtä parhaista juustokakuista ikinä Bauhaus-museon edustalla. Aurinko paistoi, ja oltiin koko ryhmä koossa. Hienoja hetkiä.

Vierailtiin maanantaina myös näköalatornissa, josta näkyi todella pitkälle. Taisin laskea, että kapeita portaita huipulle oli jotain 270... Käveltyä tuli ylipäänsä päivittäin todella paljon. Paikalliseen juoma- ja ruokakulttuuriin tutustumisen ansiosta siitä ei tainnut toisaalta olla mitään hyötyä kunnon kannalta.

Ai niin, käytiin myös juutalaisten muistomerkillä. Uskomaton paikka.

Love was in Berlin's air

Tiistaina, hmm...visiteerattiin varmaan taas parit museot, oiskohan ollu joku Jugend-museo ainakin. Rupean menemään päivistä ihan sekaisin. :--D Sen ainakin muistan, että syötiin parien tyyppien kanssa ihanassa italialaisessa paikassa niin tajuttoman hyvät pitsapalat, ettei järkeä. Oiskohan ne maksanu jotain 2,5e kappaleelta. Jälkkäriks kotitekoista jäätelöä 90snt per pallo. Oih, Berliinin hinnat...

Käveltiin ihanan puiston läpi. Vihersi ja sinivuokot(?) sinersi.

Keskiviikko, viimeinen kokonainen päivä Berliinissä. Aika meni mun mielestä todella nopeasti, olisin voinu jäädä Berliiniin vaikka samantien asumaan pidemmäks aikaa. Visiteerattiin taas muutamat museot. Taidettiin ehkä vähän shoppaillakin? Tai no, mun ja Hannan tärkein missio oli ostaa postimerkit. Onnistuttiin.

Yhdellä meidän luokkalaisella oli synttärit keskiviikkona. Mentiin illalla koko poppoon kanssa syömään White Trash Fast Foodiin. Söin vuohenjuustohampparin, tarvinneeko ees sanoa, miten hyvää se oli... Taivaallista. Ihan parasta. Parempaa, mitä oon ikinä syönyt.

Holocaust Denkmal oli vaikuttava paikka

Illalla aloiteltiin puistossa ja hostellilla, ja lähdettiin barhoppailemaan, en nyt muista minne. Jonnekin kivalle alueelle kumminkin. Baarit ja pubit oli ihan mahtavia. Muistan, että yhdessäkin oli pieni huone, ehkä mun pikku  olkkarin kokoinen, ja se oli täynnä tanssivia ihmisiä. Siellä oli pieni parvi, jonne pääsi kiipeämään tikkaita pitkin. Kavuttiin sinne Hannan kanssa. Useimmissa baareissa Berliinissä sai sisälläkin polttaa, sekin toi paikkoihin ihan oman fiiliksensä.

2,5e dönerkebab - käy

Yksi viimeisimmistä muistikuvista vikalta illalta on se, että otimme Toivon kanssa tequilashotit. JA... niiden kanssa tarjoiltiin sitruunan ja suolan asemasta appelsiinia ja kanelia??!?!! En ole ikinä törmännyt moiseen, mutta sairaan hyvää se oli. Mutta tosiaan, loppuillasta ei hirveästi muistikuvia.

Parka :(

Torstaiaamuna piti checkautua ulos yhdeltätoista. Skippasin kunniakkaasti 8 - 10 tarjoillun aamupalan, ja taisin herätä joskus puoli 11? Heittelin tavarat kassiin ja menoksi. Yritin vältellä peilejä koko loppupäivän, sillä  näky niistä oli...aikamoinen.

Lentomme lähti vasta illalla, joten vielä oli luppoaikaa ihan mukavasti. Jätimme laukut hostellille säilöön ja menimme lähistölle ostoksille. Tulimme tosin Hannan kanssa melko nopeasti takaisin hostellin sohville torkkumaan.

Semmoinen reissu se. Lento kotiin sujui ongelmitta, mitä nyt mun matkalaukku tuli ruumasta pyörät irronneina ja vetokahva paskana. Pitäisi laittaa valitusta menemään AirBerlinille. Nyt on kova ikävä takaisin, toisaalta oli ihanaa nukkua taas omassa sängyssä. Se ainakin on varmaa, että Berliiniin tulen vielä palaamaan! Se nousi heti yhdeksi lempparikaupungeistani.

Hannan kaa kaffepaussilla


Vielä Berliinin-reissun parhaita puolia:
  • Aurinko ja lämpö. Joka päivä taisi olla ainakin 18 astetta lämmintä. Joku meistä vetikin miltei koko matkan T-paidassa...
  • Hintataso. Kyllä kelpaisi opiskelijankin elää Berliinissä, kun oluen saa 49 sentillä ja dönerkebun parilla eurolla. Vaatteiden suhteen hinnat olivat kyllä aika Suomen tasalla.
  • Arkkitehtuuri ja miljöö ylipäätään
  • Baarit. Taitavat Klubi ja Dynkky tuntua aika leimeiltä nyt :|
  • Kulttuuri kaikkine puolineen: musiikki, katutaide, pukeutuminen, museot, jiiänee
  • Fiilikseltään sopivasti erilainen ja mielenkiintoinen verrattuna Suomeen, kuitenkin jollakin tapaa niin kotoinen. Voisin niin kuvitella asuvani joskus Berliinissä.
  • Ihan mahtava seura<3 Toivottavasti päästään samalla porukalla vielä uudestaankin reissuun.

Berliini näköalatornista

Semmosta. Ainiin, vois tehdä vielä perinteisen tuliaislistauksen tähän loppuun: Bauhaus-kirja, Berliini-muki, uudet tossut, kevättakki, suklaata, valkkaria ja punkkua (~1e/kpl), rommia. Oiskohan siinä kaik! edit: tuikitärkeät huulipuna, kynsilakka sekä leffajuliste näköjään jäivät uupumaan listasta. 

Oi oi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yo Mary-Anne!