18.5.12

Työtön tiputtaa kenon

No mutta! Jes. Meikä koittaa nyt lykätä panostusta. Tai no, ees jotain. 

"Työtön tiputtaa Kenon. Pappa vilkaisee sivulleen, tirisyttää hampaiden välistä sylkeä onnitteluksi." - Turkka Hautala, Kansalliskirja

Olen ollut tämän viikon Paimiossa paossa sydänsuruja ja ties mitä muita suruja, ha-ha. Oon vetänyt törkeät sokeri- ja hiilihydraattiöverit. Muutamaankin kertaan. Lueskellut persoonallisuuspsykologian tenttiin. Osallistunut kirjapiirin tapaamiseen, jossa oli kirjailijavieras.
Äiti on käynyt varmaan pari vuotta lukupiirissä kirjastolla ja eilen lukupiiriin saapui kirjailijavieras, romaanit "Salo" ja "Paluu" kirjoittanut Turkka Hautala. Äiti houkutteli mut mukaan kuuntelemaan Turkan turinaa, koska pelkäsi että helatorstain aaton takia paikalle ei vaivautuisi kovin paljon sakkia - ja oikeassa oli, kuulijoita oli ehkä 5-6. Harmi, koska oli mielenkiintoista ja jotenkin virkistävää kuulla juttuja kirjailijalta, joka on vielä uransa alkuvaiheilla, kotoisin läheisestä ja tutuhkosta kaupungista, ja jonka romaanit ahmaisin parin päivän sisällä. Nauroin ääneen niitä lukiessa. Virkistävää tuo oli ehkä myös siksi, että Hautala ei ole mikään koppava kirjailijamulkvisti vaan naapurinpoikamainen, ujonkin oloinen. Aito. 
Lukaisin eilen illalla hänen uusimman teoksensa, Kansalliskirjan, joka koostuu erittäin lyhyistä tarinoista. Lastuiksikin niitä voisi ehkä sanoa. Tosin en tiedä onko se termi varattu Juhani Ahon teoksille. Sai taas Kansalliskirjaa lukiessa naureskella sitä käsittämätöntä aitoutta, jota löytyy esimerkiksi dialogista. Ja kirja nyt ei voi olla huono, jos siinä on tarina nimeltä "Sipsikulho ehtyy" vai mitä Eeva? Riipisen listat oli ehkä suosikkitarinoitani.

Illalla katottiin pikkusiskon kanssa Rango, joka oli mielestäni aika loistava tietokoneanimaatio. En ole sellaisten suuri ystävä niinkään, mutta tossa oli niin hauskoja viittauksia moniin hyviin elokuviin ja ilmiöihin. Nauratti monessa kohtaa siinäkin.

Tänään oli vuorossa Dark Shadows leffateatterissa. Hyvä sekin oli mutta nyt on sanainen arvosteluarkku tyhjä, joten menkää ite katsomaan!

Nyte vähän kuvia viime ajoilta.     

Mestarit vappuna

Virnistelin parvekkeella jonkun hyville jutuille
Kiwi-mojis

Tivolissakin tuli käytyä, oikeestaan jo ennen vappua.

Oli ihan hienoinen darra sinä päivänä, joka oli kyllä jo selätetty kunnes eräs kieputuslaite sai olon hirveäksi. 


Saunottiin yks ilta Eevan ja Even kanssa ja hengailtiin parvekkeella ennen lähtöä Kukaan.

BLT-leivät ja itetehdyt ranut.

Nyt pitäis varmaan mennä unille, koska huomenna ois herättävä ajoissa hoitamaan hommia. Valtava tiskivuori ois selätettävä sekä siistiä vähän muutenkin kämppää. Koulukavereiden kanssa kahville ennen kun täytyy taas ottaa bussi Paimioon ja iltatyövuoroon. Lauantaina onkin mun serkun häät. Niitä tarjoiluja ja juhlahumua odotellessa. Toivottavasti tulee kaunista ja kivaa!

2 kommenttia:

Yo Mary-Anne!