5.6.12

Same shit, different day

Tiistai alkaa olla lusittu. Päivä käynnistyi sillä, että nukuin, nukuin ja nukuin. Ja nukuin vähän lisää. Sitten havahduin huomaamaan, että noin kolmen tunnin päästä pitäisi olla espanjantunneilla. Läksyjenteko ei hirveästi napostellut, joten köllöttelin läppärin ääressä, skippasin lopulta tunnit ja lähdin hakemaan lähikaupasta uupuvia aineksia vadelmajuustokakkuun. Enhän oo huono ihminen? Ostin myös vesimelonin.

Kuvassa myös itsetehty yrttiruukku. :--)

Kokkaamisesta aiheutuva tiskivuori on aina yhtä mieltäalentava. Eikä tuossa olleet edes kaikki tiskit, lisää nimittäin oli tulossa. Pantuani juustokakun jääkaappiin hyytymään, ryhdyin vielä tekemään spagettia jauhelihakastikkeella.


Léon on mahtava leffa. Ostin julkkarin taannoin Berliinistä, ja nyt Natalie & Jean vartioivat meikää keittiön seinällä.


Kotona on ihanaa hengailla, kun ei tartte laittautua. Kuvasta mun päältä voi bongata aamu-/kotitakin, joka taitaa olla KappAhlin Vintage Stories -mallistoa parin vuoden takaa. Niin mukava. Bongata voi myös pisamia, joita on ehtinyt salakavalasti ilmestyä tässä alkukesän mittaan...


Pasta-annos, hamhamm. Päällä rucolaa ja basilikaa, sekä pari nokaretta vuohenjuustoa. Oli hyvää. Tän voimalla jaksoinkin sitten lähteä Varvintorille tsekkaamaan Kansallisbaletin 90-vuotistaipaleen kunniaksi järjestetyn kesäkiertueen ilmaisnäytöstä. Poljin sinne ihan tuulispäänä, sillä pelkäsin myöhästyväni. Kerkesin kuitenkin ajoissa.


Ja kyllä kannatti mennä! Porukkaa oli paljon, ja mitenkään ihmeellisiä kuvia en saanut talletettua muistikortille. Näytöksessä nähtiin otteita niin klassisesta baletista kuin nykytanssiteoksistakin. Kiertueen loput paikkakunnat voi tsekata vaikkapa täältä. Suosittelen ehdottomasti! Harvoin tällaista saa kokea ilmaiseksi.


Parhaiten mieleen jäivät ehkäpä Chisun Miehistä viis -biisiin tehty koreografia 3 + 1, Jukka Pojan Mielihyvään tanssittu teos, sekä klassikoista ainakin Joutsenlampi. Kaikkien nimiä en edes muista. Välillä herkistyin tanssista yllättävän paljonkin, ja toisaalta toisinaan sai naurahdella ääneen. Tanssi on niin monipuolista kulttuuria!

Mielenkiintoista oli myös kuulla ammattitanssijoiden arkirytmistä. Työviikot ovat kuusipäiväisiä, maanantaista lauantaihin. Sunnuntait ovat yleensä vapaat. Päivät alkavat klo 10 perusbalettitreenillä, jota ennen on tehty ties mitä henkilökohtaisia harjoitteita. Jos illalla on näytös, iltapäivällä kerätään voimia ja noin tuntia ennen show'ta aloitetaan lämmittely ja valmistaudutaan. Jos tanssijalla on päärooli, esityksessä saattaa joutua tanssimaan liki 3½ tuntiakin putkeen. Mikäli päivään ei kuulu näytöstä, treenataan senkin edestä. Ja syödään kuulemma p a l j o n. Voin vain kuvitella, millaista tuollainen elämä on.


Reilun tunnin mittaisen kulttuuriannoksen jälkeen pyöräilin leppoisasti kotiin. Ja aijjjai, jääkaapissa odotti TÄMÄ:


Kuinkahan monta palaa on ok syödä illassa...? :--DD

P.S. Nyt tekee hemmetisti mieli katsoa Black Swan!!!!
P.S. vol.2 Kuinka vaivalloista vaatekappaleiden takaisin asettelu kaappiin voikaan olla...?
P.S. vol.2.1 Ovatkohan mun kirjaston kirjat taas myöhässä. Luultavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yo Mary-Anne!